Clinic Ægløsningstest

Clinic Ægløsningstest

Clinic Ægløsningstesten er en hurtig, kromatografisk immunanalyse til kvalitativ påvisning af humant Luteiniserende Hormon (hLH) i urinen, for at hjælpe med påvisning af ægløsning.

Resultatet kan aflæses visuelt på få minutter for at indikere et positivt eller negativt resultat for ægløsning.

Clinic Ægløsningstest er til dig, som vil have et hurtigt og klart svar.

Køb Nu

Ægløsning er frigivelse af et æg fra æggestokken. Ægget passerer derefter ind i æggelederen, hvor det er klar til at blive befrugtet. For at graviditet kan forekomme, skal ægget befrugtes med sæd inden for 24 timer efter dets frigivelse.

Umiddelbart før ægløsning producerer kroppen en stor mængde humant Luteiniserende Hormon (hLH), som udløser frigivelsen af et modent æg fra æggestokken. Denne “hLH-stigning” finder normalt sted midt i menstruationscyklussen.

Clinic Ægløsningstest er et komplet system, der hjælper med at forudsige ægløsningstidspunkt og maksimal fertilitet. Det er i denne frugtbare periode, at der er størst sandsynlighed for at blive gravid.

Clinic Ægløsningstesten registrerer hLH-stigningen i urinen og signaliserer, at ægløsning sandsynligvis vil forekomme indenfor de næste 24-36 timer.

Vigtigt: hLH-stigningen og ægløsning forekommer muligvis ikke i alle menstruationscyklusser.

Clinic Ægløsningstest er en hurtig, immunokromatografisk et-trinstest til kvalitativ påvisning af hLH-stigning i urin.

Testen påviser, at ægløsning sandsynligvis vil forekomme indenfor de næste 24-36 timer. Testen anvender en kombination af antistoffer inklusiv et monoklonalt hLH-antistof til selektiv påvisning af forhøjede niveauer af hLH.

Urinprøven bevæger sig fremad i testen på grund af kapillarkræfter. I nærvær af hLH finder en immunologisk reaktion mellem hLH og anti-hLH-antistoffer sted, hvilket fører til en tydelig rødfarvet testlinje. Afhængig af hLH-koncentrationen bliver testlinjen lysere eller mørkere.

Andre antistoffer aktiverer selve kontrollinjen. Denne reaktion er bevis for korrekt brug og funktion af test-strimlen. Denne metode kaldes immunokromatografi.

Find hvilken dato du skal begynde at teste, ved hjælp af skemaet “Hvornår skal testningen påbegyndes” i indlægssedlen.

 1. Lad testen og urinprøven nå stuetemperatur (15-30°C) inden test.
 2. Bring pakningen til stuetemperatur, inden den åbnes. Fjern teststrimlen fra den forseglede pose og brug den inden for en time.
 3. Teststrimlen føres lodret ned i urinprøven (pilene på testen peger ned mod urinprøven) og holdes der i mindst 10-15 sekunder. Urinen må ikke overstige maksimumstregen (MAX) på teststrimlen.
 4. Anbring teststrimlen på et ikke-absorberende vandret underlag. Vent til de(n) røde streg(er) ses. Aflæs resultatet efter 5 minutter. Hvis der ikke fremkommer en rød streg, skal du vente i 1 minut yderligere.

Resultatet må ikke aflæses efter 10 minutter. Den brugte test bortskaffes med dagrenovationen.

Testkittet skal opbevares ved temperaturer mellem +2-30°C indtil udløbsdatoen. Folieposen skal holdes lukket indtil umiddelbart inden brug. Undgå udsættelse for direkte sollys, fugtighed eller varme.

 • Læs alle oplysningerne i denne brugsanvisning, før testen udføres.
 • Testen må ikke anvendes efter udløbsdatoen, som er trykt på folieposen.
 • Undlad at bruge testen, hvis folieposen er beskadiget.
 • Opbevares tørt ved 2-30°C. Må ikke fryses.
 • Opbevares utilgængeligt for børn.
 • Åbn først folieposen, når du er klar til at gennemføre testen.
 • Til in-vitro-diagnostisk brug. Ikke til indvortes brug.
 • Den brugte test bortskaffes med dagrenovationen.
 • Kun til engangsbrug.

Der forudses ingen uønskede bivirkninger eller kontraindikationer ved brug af dette medicinske udstyr.

Inkluderer: Teststrimler (5 stk.), indlægsseddel, samt Prøveopsamlingsbeholder (NB: Medfølger ikke i Clinic BASIC Ægløsningstest).

Varenumre:

Clinic Ægløsningstest 5 stk.: 210027

Clinic Basic Ægløsningstest 5 stk.: 207089

Clinic Exclusiv Ægløsningstest 5 stk.: 739201

Registrering: Medicinsk udstyr, IVD (in vitro diagnostic devices)

Clinic Ægløsningstest er klassificeret som medicinsk udstyr og er underlagt kvalitetsstyringssystem i overensstemmelse med ISO 13:485.

Ønsker du at købe produktet?

Du kan finde Clinic Ægløsningstest på apoteker i Skandinavien. Eller klik blot på dit foretrukne onlineapotek nedenfor, så fører vi dig direkte til deres pålidelige webshop.